Categorieën
Nieuws

District NWN Finale 3e klasse Driebanden

Op 20-22 en 23 oktober werd in het Biljartcentrum van B.V. Wieringermeer ’85 de District finale driebanden 3e klasse gehouden. Alle 8 finalisten, arbiters van District NWN en club en de andere aanwezigen werden door voorzitter Paul Wansink van Harte welkom geheten. Om 19.00 uur deelde wedstrijdleider Piet Karman de tafelbezettingen in en kon de finale van start gaan.

In de 1e ronde liet Richard van Es al duidelijk zien waar zijn kwaliteiten in het driebanden ligt. Cees Slagwater werd in de kortste partij (38 beurten ) verslagen.

In de 2e ronde liet Leo Roozendaal zien dat hij met een mooie serie van 4 zijn wedstrijd won van Jack de Wijn in 30 beurten. Ook won Richard zijn 2e partij tegen Dick Beerse.

De 3e ronde was een ronde waar Klaas Wiersma zijn 2e overwinning in 49 beurten boekte tegen Adrie Goudsblom.

De 4e ronde was spannend Richard tegen Marinus Tuithof, in 33 beurten kwam Marinus als trotse winnaar met 19 tegen 19 caramboles uit de strijd. Na de 4e ronde stond Richard aan kop gelijk als Klaas met 6 machpunten, Marinus, Leo, Jack en Adrie op 4 pnt., Cees met 2 pnt. en hekkensluiter Dick nog met 0 pnt. maar daar gaar verandering in komen verteld Dick.

Ronde 5 was niet de ronde van Richard na een moeizame partij won hij uiteindelijk in 59 beurten van Jack van Wijn met 21- 17. Maar wat Dick beloofde maakte hij waar, hij won zijn eerste partij in 45 beurten van Adrie Goudsblom. Richard 8 pnt. en Marinus , Leo en Jack op 6pnt. maken nog steeds kans op plaatsing voor het Gewest.

Ronde 6. De spanning onder de spelers wordt steeds groter. Klaas speelde een super partij in 32 beurten was hij uit met 18 caramboles, Richard had de gelijkmakende beurt met nog 2 te gaan en deed wat hij als koploper moest doen en maakte met 21 remise. De punten werden verdeeld. Ook Marinus en Jack bleven strijden voor de eerste 3 plaatsen en won hun partijen. Richard 9 punten, Marinus op 8 pnt. Klaas 7 pnt. Jack, Adrie en Leo op 6 pnt.

Ronde 7 de finale ronde. Alles was nog mogelijk Jack won als eerste zijn partij tegen Dick in 30 beurten +2, Marinus verloor zijn partij tegen Adrie in 53 brt. met 14-15. Cees won van Klaas met 18-11 en Richard won overtuigend met 21 -10 van Leo. De Kampioen is bekend !

Uitslagen lijst 3e klasse Driebanden District Noord West Nederland
District Kampioen 2021/2022 Richard van Es

StandSpelernaamMatchpuntenGemiddeldeHoogste serie
1Richard van Es110,5358
2Marinus Tuithof80,3715
3Jack de Wijn80,3474
4Adrie Goudsblom80,2594
5Leo Roozendaal80,2995
6Klaas Wiersma70,3235
7Cees Slagwater40,2592
8Dick Beerse20,2393

Na een gezellige en sportieve finale bedankte de voorzitter alle spelers, arbiters , wedstrijdleiding en meewerkende leden van B.V. Wieringermeer’85 hartelijk voor hun inzet en beloonde deze met een heerlijke fles wijn of chocolade. Namens het district NWN hing voorzitter Wansink de fel begeerde District NWN medailles om en vroeg de spelers 1en 2 en reserve 3 of deze bereid waren het district te vertegenwoordigen op het Gewestelijke finale in Abbekerk, volmondig werd daar ja op geantwoord.  Om 16.45 uur sloot voorzitter Wansink deze sportieve finale af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *