Categorieën
Oud nieuws

BILJARTEN mag weer!

Beste biljartvrienden,             Sporten, BILJARTEN  mag weer!

Van de KNBB en district NWN hebben wij nog geen mededelingen betreffende het weer mogen biljarten ontvangen. Maar na zoeken binnen de aangegeven mogelijkheden door de Rijksoverheid kan ik melden dat m.i. binnensporten weer mag. De corona maatregelen voor de sport zijn versoepeld per 15 januari j.l.  Er zijn geen restricties meer ook niet in eindtijd. Wel dient men rekening te houden met de 1½ meter. afstandsregels die verplicht is als die de sportbeoefening niet in de weg staat.                 

Maar… gezien de beperkte ruimte in de biljartzaal en de nog steeds grote aantal besmettingen willen wij in eerste instantie de clubavonden (net als de vorige keer) in 2 groepen verdelen tot dat alles weer door het RIVM volledig wordt vrijgegeven.

Wij B.V. Wieringermeer’85 willen weer starten op woensdag 26 en donderdag 27 januari a.s. Voor B.V. WBC geldt dan de maandag 24 en dinsdag 25 januari a.s.

Wat zijn de voorwaarden ?

Wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan. Een corona toegangsbewijs (QR of papier) is verplicht voor iedereen ouder dan 18 jaar (dat halen wij).

Zonder QR code geen toegang

Sportkantines zijn alleen open voor de afhaal. Voel je je niet lekker blijf thuis.  Ontsmet je handen bij binnenkomst. 1½ meter afstand houden is aan te bevelen. Looproutes volgen en mondkapje verplicht als je naar het toilet gaat. Eigenlijk ben je zelf verantwoordelijk en verplicht aan je mede biljartvrienden hiervoor te zorgen. Ons aller gezondheid is een must! De stoelen aan de koffietafels weer met tussen X stoelen. Verder dienen wij ons te houden aan een richting verkeer, zie de pijlen. Na afloop van de partij de tafelranden reinigen                                             

Hoe mooi kan het zijn, we kunnen weer biljarten!  

Maar omdat er een aantal maanden geen gebruik van het clublokaal is gemaakt, moet er wel eerst schoongemaakt worden, zowel binnen als buiten om.

Namens het bestuur,

Paul Wansink, voorzitter