Welkom

Door de voorzitter.
Biljarten is een precisie sport

Hartelijk welkom op site waar u informatie kan vinden over onze vereniging B.V. Wieringermeer’85, en de in ons biljartcentrum spelende vereniging B.V. W.B.C. Nieuws, organisatie, agenda, geschiedenis, uitslagen, wedstrijdschema’s en een fotogalerie. 

Biljarten is een prachtige sport, wij proberen op correcte wijze de caramboles te maken. Beheersing van de keu, hard- of juist zacht stoten, het komt in geen enkele sport op zoveel techniek en precisie aan en juist dát maakt de sport boeiend voor speler ­én kijker. B.V. Wieringermeer ’85 is actief in verschillende spelsoorten binnen de biljartsport.
Wij hebben leden die aan Pk’s in Libre, Bandstoten en Driebanden deelnemen. Verder heeft de vereniging 5 teams die in de B2, C2 en C3 klasse en in de Recreanten competitie strijden binnen het KNBB District Noord West Nederland. Het ligt in de verwachting ook een Driebanden team samen te stellen. Het hele jaar wordt er door de leden o.a. gebiljart voor de clubcompetitie op donderdagavond, deze is van september tot eind april, in de zomer is het vrij biljarten.

Onze vereniging is volledig zelf support, ons nieuwe biljartcentrum aan de Pastoor Braakstraat 1 in Slootdorp is in september 2018 door het merendeel van de leden omgetoverd in een schitterende biljartzaal met 5 wedstrijd biljarttafels. Het bestuur en de leden zijn positief gestemd en zien het voortbestaan van onze biljartvereniging dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Biljartvereniging Wieringermeer’85  is een officiële KNBB vereniging met 31 leden, opgericht in 1985 o.a. door de toenmalige voorzitter en erelid Jaap van Schagen.
De biljartsport is in al haar facetten een gezelligheidssport, ontstaan vanuit de cafés. Het mooie van de biljartsport is dat het door iedereen beoefend kan worden. Binnen de verenigingen wordt de keu op ieders niveau op sportieve wijze gehanteerd. Onze vereniging heeft als doel de leden op een ontspannen wijze de biljartsport te laten uitoefenen. Tijdens de partijen telt de prestatie, daarna de gezelligheid.

Belangstellenden en liefhebbers van de biljartsport zijn iedere donderdagavond vanaf 19.00 uur van harte welkom op onze clubavond.

Graag tot ziens, met vriendelijke sportgroeten,

Paul Wansink, voorzitter
B.V. Wieringermeer ’85