Categorieën
Nieuws

Simon Schotte

* 26 november 1932  ✝ 6 november 2023
 Een aannemer uit Middenmeer… die is niet meer.

Helaas is Simon ons oudste en langste lid van B.V. Wieringermeer’85 in de nacht van 6 november op bijna 91 jarige leeftijd overleden.Vanaf 1985 bij de oprichting was Simon lid van onze biljartclub Wieringermeer’85 eerst in de Detra bar en later in de Oude Beurs. Simon genoot volop van zijn geliefde biljartsport en deed al volop mee aan Persoonlijke Kampioenschappen en teamwedstrijden. Met het dag-competitie team eerst de District finale en de Gewestelijke finale gewonnen te hebben… om daarna als hoogtepunt ons gekwalificeerd te hebben voor het Nederlands kampioenschap waar wij op 26 juni 2015,  3e werden van Nederland. Wat was  Simon trots toen die fel begeerde medaille om zijn nek werd gehangen.    De grote kampioensfoto uit 2015 hing tot het laatste moment van zijn leven pontificaal boven zijn bed in zijn kamer in Medemblik.

De laatste jaren ging het al niet meer zo lekker met Simon, Berthe bracht Simon regelmatig of soms haalde andere leden Simon op om toch nog zijn spelletje te spelen. Zijn opmerkingen horen we nog steeds; die maakt ik altijd zo …. en dan speelde hij de bal helemaal naar de bovenkant van de tafel   en maakte op wonderbaarlijke wijze zijn carambole…… hoe kan je die nou missen….. ik wordt te oud… Simon, Simon, het gaat niet meer. Hij luisterde goed naar zijn lichaam en zag dat zijn mobiliteit steeds minder werd rond de biljarttafel.  Simon probeerde, zo lang als mogelijk,  met zijn scootmobiel naar het Biljartcentrum in Slootdorp te komen. Daar aangekomen genoot hij van zijn kopje koffie en van het getoonde biljartspel door zijn biljartvrienden, maar na een uurtje werd Simon moe en ging hij weer op de scootmobiel weer richting Middenmeer. Het laatste jaar ging Simon hard achteruit , het ging niet meer thuis. De belasting voor Berthe werd veel te zwaar en Simon vond een nieuw onderkomen in het verzorgingstehuis Waterpark in Medemblik. Soms kwamen er een paar leden bij Simon op bezoek. Simon wilde eigenlijk naar een ander adres. Deze werd uiteindelijk gevonden in Kapelle in den Oever waar hij heel blij mee was tot …….. die vervelende corona weer om zijn deur kwam kijken en die strijd kon Simon niet meer winnen. Simon bedankt voor de gezelligheid en de sportieve jaren op onze Biljartclub Wieringermeer’85.